Mässdeltagande, en av möjliga aktiviteter inom PIMAP+ projektet. Vill ditt företag vara med?

Sustainable Steel Region / Triple Steelix deltar i det COSME-finansierade projektet PIMAP+ som riktar sig till små och medelstora företag som tillverkar eller vill använda modern fotonik-baserad teknik i avancerade tillämpningar, bl.a. för användning inom stålrelaterad verksamhet (givare, sensorer, digital teknik för t.ex. processtyrning, övervakning, analys, kvalitetskontroll, laserskärning och -svetsning, mm).
 
Vi deltog via projektet i EMO-mässan - The Magic World of Metalworking - i Milano den 4-9 oktober. Mässan blev en välbesökt succé då man kunnat öppna upp efter Covid19-pandemin, även om vissa restriktioner fortfarande är gällande. Ca 700 företag från 34 länder fanns representerade. Från Sverige syntes inte så många deltagare, men ett av de mindre företag vi arbetat med tidigare var framgångsrika VBN Components som startat produktion av komponenter via 3D-printing.
 
I projektet genomfördes också vårt första fysiska konsortiemöte med deltagande av våra samarbetspartners från Frankrike, Finland, Portugal, Tjeckien och Italien, med planering av den fortsatta verksamheten. Här ingår deltagande vid några ytterligare mässor och affärsresor i USA, Kanada och Japan, med möjlighet till sponsring av deltagenade för små och medelstora företag i våra regioner. De företag vi representerar i projektet är Radarbolaget, Proximion, Prodaptor och Ivar Studios, men det finns plats för fler.
För mer info, hör av dig till
Larz.Ignberg@susreg.se, tel. 0705-680480