Innovation and cutting edge knowledge

Sustainable Steel Regions ambition är en regional innovationsplattform med fokus på det redan världsledande styrkeområdet Avancerade stål.  Syftet är att, ur den regionala stålindustrins omställningsbehov, föda fram nya innovationer och nya företag som sedan utgör grunden för framväxt av en ny högteknologisk bransch i regionen.

Genom innovationsprojekt tas nya lösningar fram, som sedan kan tas ut på världsmarknaden av redan befintliga eller nya företag.

Detta innebär att fler företag i vår region får ökad kompetens och tillför stålindustrin ett mervärde. Den regionala kunskapsbasen stärks och att vi får fler personer med spetskompetens inom avancerade stål, som kan vandra mellan företag och på det sättet sprida och utveckla kompetensen.

NYHETER

2021 > 10

EUCLES/ESCA är ett system för kvalitetssäkring av Europeiska s.k. klusterorganisationer. Sustainable Steel Region har deltagit i en process arrangerad av Tillväxtverket, där vi kunnat tillgodogöra oss en del av våra tidigare erfarenheter från Triple Steelix-eran. Systemet består av tre nivåer, Guld, Silver och Brons, och är av stort värde i internationella sammanhang. T.ex. har vi kunnat delta i COSME-projektet PIMAP+, där några av våra innovativa mindre företag kan nå och utvärdera en större marknad.
-”Certifikatet gäller under två år och vi kommer under tiden att utvärdera om vi vill gå vidare och utveckla våra system för att nå Guld-nivån” säger VD Maria Swartling. 

Mer info: https://www.cluster-analysis.org/

Läs hela inlägget »

Clusters of Sweden, Tillväxtverket och Vinnova bjuder den 15 oktober 10.00-12.00 in till ett webinar som ger en överblick över den breda paletten av program där företag och klusterorganisationer kan söka finansiering.
Särskilt fokus kommer att läggas på Green Deal och Digital Europe för att stärka svenska företags förmåga till hållbar omställning, digitalisering och kompetensförsörjning. Välkommen att delta!

Läs hela inlägget »