Maria Swartling, verksamhetsledare från 1 augusti

Maria Swartling       Foto:eget Maria Swartling Foto:eget

Från 1 augusti hälsar vi Maria Swartling välkommen som verksamhetsledare för Sustainable Steel Region.
Maria, berätta om din bakgrund: 
"Jag har en bakgrund som teknisk doktor inom metallurgi från KTH. Jag har sedan examen aldrig släppt kontakten med högskolan, utan alltid satt ett stort värde i den plattform det är för kunskapsutbyte och kontakt med nästa generations ingenjörer".
Vad har du gjort de senaste åren? 
"Efter min examen har jag spenderat 11 år på ScanArc Plasma Technologies i Hofors. Även om tiden där varit lång så har det ena året knappast varit det andra likt och både min roll och företagets utveckling har varit i ständig förändring".

"ScanArc har under den tiden gjort resan från innovativa uppfinnare med brinnande teknikintresse till ett etablerat och vinstdrivande företag. Idag identifierar jag mig snarare som egenföretagare än som den ingenjör jag en gång började som".

Vad tänker du om ditt engagemang som verksamhetsledare för Sustainable Steel Region?
"Jag tror att jag har en bred bank av samlade erfarenheter med mig som kan komma väl till pass i Sustainable Steel Region, och föreningens engagemang för innovation och spetskompetens ligger mig väldigt varmt om hjärtat".

 

"Jag ser verkligen fram emot att jobba ihop med det nya gänget. Det är för mig välbekanta talanger, så jag vet att det blir ett riktigt dream team"!

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter