Metals & Minerals andra och tredje utlysning är öppna

Det innebär att det finns möjlighet att söka stöd för att utvärdera en projektidé som har potential att bidra till programmets mission. Missionen lyder; ”Att säkerställa hållbar och motståndskraftig metall- och mineralförsörjning för samhällsomställningen". 

Totalt tre utlysningar via Metals & Minerals

Nu finns tre utlysningar öppna för ansökan. Läs mer om inriktningarna, förutsättningarna och ansökningsprocessen via länkarna:

  1. Genomförbarhetsstudier inom tekniska insatsområden i programmet Metals & Minerals. (Ansök senast 3 september)
  2. Genomförbarhetsstudier och forskningsprojekt inom sociala insatsområden i programmet Metals and Minerals. (Ansök senast 10 september)
  3. Regleringar och styrmedel för en hållbar industri, som görs tillsammans med Net Zero Industry. (Ansök senast 24 september)

Erbjudandet ingår i programmet Metals & Minerals, som är en del av Energimyndighetens, Formas och Vinnovas gemensamma initiativ Impact Innovation. 

Läs vad vi tidigare skrivit om programmet Metals & Minerals: 
Nytt strategiskt innovationsprogram med fokus på metaller och mineral

Bakom Metals & Minerals står ett konsortium där svensk järn- och stålindustris branschorganisation Jernkontoret är koordinator och där Sustainable Steel Region, Svemin, Svenska Gjuteriföreningen, Svenskt Aluminium liksom Luleå tekniska universitet, LTU Business och Örebro universitet ingår.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter